Család

Íme az 5 leggyakoribb válóok!

Nem sok változás történt az utóbbi 10 évben Magyarországon a szakító- és válóokok tekintetében: belép egy harmadik fél, elhidegülés, teljesen ellentétes hosszú távú tervek, agresszivitás.

Érdekes azt is megnézni, mit mondanak az olvasók maguk, mik a leggyakoribb problémák és válóokok – írja bloggerünk.

Ha az olvasók véleményét kikérjük bármely fórumon, kommentben megjelenik, hogy a legjellemzőbb válóok valóban a megcsalás és az agresszivitás, vagyis a hűtlenség és erőszak. De abban már sokkal árnyaltabb a kép, mit is jelent valójában az elhidegülés egy párkapcsolat és házasság során. Többen megfogalmazták, hogy a szenvedélybetegségek (netfüggősség, dohányzás, alkohol, játékfüggősség), az egymás iránti tisztelet megszűnése, az eltérő szexuális igények és mennyiség, anyagi problémák lehetnek sok esetben azok a feloldhatatlannak tűnő ellentétek, amelyeket a két fél nem képes megbeszélni, átbeszélni, megoldani, így döntenek a válás, szakítás mellett.

Szakemberek is kiemelik a kommunikáció hiányát vagy elégtelenségét, mely tényező számtalan párkapcsolat esetében már az ismerkedési szakaszban is megjelenik, de más tényezővel (szex, figyelmesség apró ajándékokkal stb.) egy ideig képes kompenzálni a két fél ezt az alapvető hiányosságot.

Az 5 leggyakoribb válóok

Ha sorrendet kell felállítani a leginkább jellemző okok között, amelyek végül a válásnál szóba kerülnek, a válóperes ügyvédek vagy a mediátorok (közvetítők) kliensei alapján az alábbi sorrend írható össze:

  1. Hűtlenség (eltérő szexuális igények, elvárások)
  2. Érdektelenség a másik fél (és a család, célok, tervek) iránt
  3. A kommunikáció hiánya (ellaposodó és értetlen kapcsolat, megszokottságba burkolózó felek)
  4. Agresszivitás (verbális és fizikai)
  5. Anyagi érdekek (eltérő életforma, anyagi áldozatok és szűkösség, függőségek)
Az 5 leggyakoribb válóok

Minden, válásról és szakításról szóló cikkben megjelennek: a féltékenység, az ellentétes igények és célok, vágyak, az ismétlődő viták, az ellentétes életforma iránti igények, a megszokottság, elhidegülés és érdektelenség, s a hűtlenség jelentős szerepe.

Mi a lényeg, mire figyeljen oda mindkét fél? A teljes cikket a Nőfejlesztő blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top