nlc.hu
Család
Kislánya kedvéért királyságot hozott létre egy apuka

Kislánya kedvéért királyságot hozott létre egy apuka

Az Egyiptom és Szudán közötti sziklás terület királyává nyilvánította magát egy amerikai férfi, aki ki is tűzött egy zászlót a vidéken, hogy valóra váltsa hétéves lánya álmát.

A Virginia állambeli Jeremiah Heaton júniusban utazott Bir Tawilba, arra a 2072 négyzetkilométeres területre, amelyet sem Egyiptom, sem Szudán nem követel magáénak. Kislánya, Emily születésnapján, június 16-án a 38 éves férfi kitűzött egy koronával és három csillaggal díszített kék zászlót az egyik hegy ormára, majd magát “Észak-Szudán királyává“, lányát pedig hercegnővé nyilvánította. Mindezt azért, hogy valóra váljon Emily álma arról, hogy hercegnő lesz.

Forrás: face2faceafrica.com/
Forrás: face2faceafrica.com/

“Csak egy apa képes arra, hogy ilyen kalandra vállalkozzon” – mondta Jeremiah Heaton, akinek két másik – egy 10 és egy 12 éves – gyereke is van. Állítása szerint azt akarta, hogy gyerekei lássák, a világ végére is képes elmenni, hogy valóra váltsa álmaikat.

Ahhoz, hogy Heatont Észak-Szudán uralkodójaként ismerjék el, legkevesebb négy feltételnek kell teljesülnie: legyen a vidéknek állandó lakossága, meghatározott területe, kormánya és adminisztrációja a szomszédos országokkal való kapcsolattartásra. Emellett el kell, hogy ismerjék a mellette fekvő országok, vagyis Egyiptom és Szudán, és szükség van az ENSZ jóváhagyására is.

Forrás: newsone.com
Forrás: newsone.com

Jeremiah Heaton – aki 2012-ben képviselőjelöltként indult a választásokon – azt tervezi, hogy beterjeszti az elismerésről szóló kérését az Afrikai Unióhoz. Idejét meg kívánja osztani az Egyesült Államok és az Észak-szudáni Királyság között, amíg gyerekei még tanulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top