Család

Lista az ovikezdéshez szükséges ruhákról

Jövő héten kezdődik az óvoda. Minden óvodának megvannak a saját követelményei, de az biztos, hogy a ruhák terén mindenhol egyforma az igény: nézzük sorjában!

Ovis zsák:

Mivel a legtöbb óvodában kicsi a hely a szekrényekben, ezért kérik az ovis zsákot, ami tulajdonképpen egy vállfára akasztott huzat, elöl-hátul-oldalt (szóval sok helyen) zsebekkel és általában tépőzárral vagy cipzárral záródóan az elején.

Lista az ovikezdéshez szükséges ruhákról

Amire érdemes figyelni a praktikus ovis zsák megvásárlásakor:

– lehetőleg gyerek méretű vállfára passzoljon (sok helyen a felnőtt méretűre készítik, az viszont kilóg majd a pici, keskeny ovis szekrényekből)

– vastagabb legyen az anyaga (nagyon sok helyen szinte géprongy vékonyságú textilből készítik, ami nem fog sokáig tartani, főleg ahogy a gyerekek használják)

Váltóruhák

Olyan ruhák, amiket nem sajnálunk, ha a gyerek nyúzza az udvaron, de nem is a legfoltosabb, szakadt darabokról van szó. Érdemes mindenből 2-3 darabot beletenni az ovis zsákba, és azért 2-3 havonta megnézni majd a zsákot, hogy mi van benne, mert gyakori, hogy a gyerekre már rég nem jó az esetlegesen nem használt váltóruha! 

Felsők

Pólók:

Az oviban  már inkább pólókat hordanak a gyerekek a body helyett (bár érdemes megtanítani a body önálló ki-be patentolására is a kicsiket, mert hűvösebb időben sokkal praktikusabb a pólónál!), ezekből olyat vásároljatok, amely leér a gyerek csípőcsontjáig, mert így be és ki is lehet tűrni!

Lista az ovikezdéshez szükséges ruhákról

Pulóverek:

Ha már tudja a gyerek, hogyan kell egyedül öltözni, akkor mehetnek a zsákba a belebújós pulcsik, ha még nem, akkor érdemes cipzáras vagy patentos kardigánokat beszerezni.

Alsók

Nadrágok:

Az elnyűhetetlen anyagot még nem találták fel, de azt mindenképp javaslom, hogy olyan nadrágokat  vásároljatok,

– amelyeknek a derékrészén vagy passzé van (“puha derekúnak” hívom), vagy csak patent van a gomb helyén, hogy gyorsan le tudják venni magukról a kicsik a wc-re menetelkor,

– praktikus olyan melegítőnadrágot választani, aminek a térdrészén van egy plusz anyag, így később lyukad ki,

– lányoknak nagyon kényelmes megoldás a leggings vagy a cicanadrág, ezt lehet magában viselni vagy szoknyával kombinálni.

Lista az ovikezdéshez szükséges ruhákról

Mi kell még? A teljes cikket a Mammba blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top