Család

Gyermeke szeme láttára vertek bilincsbe egy férfit Tatabányán

Egy közlekedési kihágás miatt szólalkozott össze a szülő az egyenruhással. A rendőr végül a kocsi motorháztetejére fektette és megbilincselte a férfit, akinek kisfia kétségbeesetten sírt a jelenet láttán.

A történetről a kemma.hu számolt be elsőként. Olvasi bejelentést kaptak arról, hogy valamiért hatalmas dugó alakult ki a Sárberki Általános Iskola közelében. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a lap kérdésére közölte: egy autós nem vett figyelembe egy behajtani tilos táblát, ezért megállította egy rendőr. A férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, így a rendőr engedetlenség szabálysértés miatt előállította a tatabányai kapitányságra.

Az eset szemtanúi szerint azonban ennél cifrább volt a helyzet. A 444.hu-nak egy szülő arról számolt be, hogy a szabálytalankodó apa szóváltásba keveredett az egyenruhással, aki nem tudta kommunikációjával kezelni a helyzetet, ezért lefogta a döbbent apát és megbilincselte. Közben a férfi 7 éves kisfia ordított a félelemtől, mert nem értette, miért támadt a rendőr az apjára.

A kemma.hu-nak az iskola igazgatója azt mondta, ő nem látta a történteket, csak akkor ért a helyszínre, amikor a férfi már bilincsben volt. Hozzátette: mélyen elítéli az erőszakot, az eset pedig 640 gyermek reggelét kavarta fel. Az első óra az egész iskolában azzal telt, hogy próbálták megnyugtatni őket.

A helyszínen lévő szülők végül megegyeztek abban, hogy petíciót nyújtanak be. Azt szeretnék elérni, hogy a rendőr ne tevékenykedhessen az iskolában.

A városi önkormányzat honlapján található tájékoztatás szerint a Schmidt Csaba polgármester vizsgálatot kért a megyei rendőrfőkapitánytól és városi rendőrkapitánytól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top