Család

Hozzuk meg a kedvet a nyelvtanuláshoz!

Wandával néhány hónappal ezelőtt ismerkedtem meg egy egyetemi program keretében, már az első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy rendkívül érdekes, kreatív és nyitott személyiség, hobbija a játékos nyelvtanulás, illetve -tanítás.

Nem vagy végzett nyelvtanár, mégis szívesen oktatsz diákokat. Honnan jött a nyelvtanulás, illetve nyelvtanítás iránti szeretet?

Kétfelől indult meg ez az egész. Egyrészt az általános iskolámban, Veszprémben volt egy legendásan jó angoltanárnőm Poór Zsuzsánna, a tankönyvünket is ő írta, az órák pedig csak a játékról szóltak, soha nem éreztük nehézségnek a tanulást. A másik nagy inspiráló édesapám volt (és még mindig az a mai napig), akivel imádtunk, imádunk filmeket nézni, és ő már attól a perctől kezdve, hogy megtanultam olvasni, szinte kötelezővé tette a felirattal való filmnézést. Nem kellett sok idő, és lassacskán a feliratok sem kellettek.

Hozzuk meg a kedvet a nyelvtanuláshoz!

Úgy tudom, igen kreatív módszerekkel közelíted meg a nyelvtanulás rejtelmeit. Kitől merítettél inspirációt, esetleg ezek a te saját egyedi ötleteid?

Több ötlet származik Zsuzsa nénitől, van néhány az internetről, de a legtöbb saját. Egyébként édesanyám volt az, akivel rengeteg betűs, szavas játékot játszottunk, nagyon sok játékom ezeken alapszik.

Milyen módszerekkel szeretnéd elősegíteni a fiatalok nyelvtanulását?

Semmiképpen sem a hagyományos iskolai módszerrel. Hiába a szuper tankönyv, és a szuper munkafüzet, ha a tanár nem tudja felkelteni a figyelmüket, ha nem ért a nyelvükön.

Nincs olyan módszer, ami mindenkinek megfelel. De egy jó tanár megfigyeli a diákjait, érdeklődik irántuk, ezáltal közelebb kerülhet a számukra legalkalmasabb tanítási módszerhez.

A teljes interjút a Tükröm Tükröm blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top