Család

Több millió eurót örökölt a törvénytelen gyermek

A bíróság az 54 éves, pincérként dolgozó férfit egy andalúziai nagybirtokos törvényen kívüli gyermekeként és örököseként ismerte el.

A 2001-ben elhunyt milliomos sohasem fogadta el őt fiaként, végrendeletében sem nevezte meg.

A férfi anyja a nagybirtokos családjánál dolgozott bejárónőként a Sevilla melletti Utrerában, amikor terhes lett. Az 1960-as években a nagybirtokosnak nemi erőszak miatt kártérítést is kellett fizetnie alkalmazottjának.

Az utrerai bíróság öt éven át tartó jogi vitát követően kedden hozta meg ítéletét, miszerint a pincért a milliomos törvénytelen gyermekeként ismeri el, így joga van a hagyaték egy részére. A döntés DNS-teszt nélkül született, az elhunyt milliomos családja ugyanis elhamvasztatta a testet, amikor a bíróság elrendelte az exhumálást.

A hirtelen gazdaggá vált pincér, aki egyébként ötgyermekes apa, az Ultima Hora című lapnak azt mondta: “csak a pénzt akarom, a család nevét nem veszem fel. Az apám soha nem adott nekem semmit, még egy szelet kenyeret sem”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top