Család

Elutasította a bíróság Balogh József kérését

Első fokon elutasította a Kecskeméti Járásbíróság a súlyos testi sértéssel vádolt Balogh József kérését, hogy a terhére rótt bűncselekménnyel okozott sérelmeket úgynevezett közvetítői eljárásban tehesse jóvá – írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A lap szerint Fülöpháza újraválasztott polgármestere (független) ezzel a jogi megoldással szeretné elkerülni, hogy a vádlottak padjára kelljen ülnie, és a bíróság esetleg az ügyészi indítvánnyal egyezően felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

A Népszabadság felidézte: Balogh József 2013. április 23-án egy esküvőről hazatérve ittasan olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy a nőt kórházba kellett vinni. A családon belüli erőszakról a kórház értesítette a rendőrséget, az pedig – mivel a feltételezett elkövető akkor még aktív országgyűlési képviselő volt – továbbadta az ügyet az ügyészségnek.

A Fidesz kizárta soraiból, a párt parlamenti frakcióját ő maga hagyta el – emlékeztetett a lap, hozzátéve: a parlament kiadta az igazságszolgáltatásnak.

Balogh József megfellebbezte a döntést, így a tárgyalás vagy közvetítői eljárás kérdésében a Kecskeméti Törvényszék mondja ki a végső szót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top