Család

A családok többsége spórol a gyerekek jövőjére

Leggyakrabban megtakarítási számlát nyitnak.

A magyar családok 54 százaléka gyűjt pénzt gyermeke jövőbeni céljaira. Első helyen áll a továbbtanulás támogatása, másodikon a biztonsági tartalék képzése, míg harmadik a sorban az otthonteremtés segítése a  Fundamenta-Lakáskassza Zrt. felmérése szerint.

A 800 fős mintán elvégzett felmérés választ keresett arra is, hogy melyek a legnépszerűbb megtakarítási eszközök, a legtöbbet említett a megtakarítási számla volt, ezt a megkérdezettek 23 százaléka említette. A lakás-előtarékosság 19, míg az életbiztosítás 16, a Babakötvény pedig 13 százalékot kapott.  

A felmérés, amelynek egyik célja az volt, hogy a cég hozzá tudja igazítani lakás-takarékpénztári kínálatát a piaci elvárásokhoz, kimutatta azt is, hogy az átlagos szülői megtakarítás hossza 10 év. Ez elegendő például a továbbtanulás támogatásához. Miután a három legnépszerűbb – a gyermekeket segítő – megtakarítási cél közül a legköltségesebb az otthonteremtés, erre hosszabb ideig kell takarékoskodni. Ezért a jelenlegi 8-10 éves lakás-előtakarékossági konstrukciók mellé a Fundamenta 20 éves lehetőséggel gazdagította kínálatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top