Család

Hazatoloncolják a bántalmazott magyar nőt és gyerekeit

Egy magyar nő és két fia arra hivatkozva kért menekültstátuszt Kanadában, hogy odahaza verte az élettársa.

Egy kanadai bíróság hétfői döntése értelmében hazaküldenek Magyarországra egy magyar nőt és két fiát, miközben a nő azt állította, bántalmazó expartnere elől menekült a tengerentúlra – írja a hvg.hu.

A CBC.ca híre szerint Juhász Marianna négy évvel ezelőtt menekült Kanadába, mert állítása szerint családon belüli erőszak elszenvedője volt, volt partnere megütötte őt és a karját is eltörte.

Egy másik kanadai híroldal, a Global News videót is közölt a családról, ahol a nagyobbik fiú, Patrik a könnyeivel küszködve meséli, hogy imádkozott azért, hogy csoda történjen, de hiába. A kisebbik fiú, Tamás pedig azt mondja a kamerának, hogy nem akarja otthagyni barátait, és nem akar visszamenni az apjához. Azt is megemlítik a riportban, hogy az anya egyszerre három állást vállalt, hogy a gyerekeit eltarthassa.

A riportban és a cikkben elhangzik, hogy a nő kisebbik gyereke azt mondta, öngyilkosságot követ el, ha vissza kell menniük Magyarországra, emiatt a fiú pszichológiai állapotát illetően kétségek merültek fel, de a bíró szerint nincsenek helyrehozhatatlan lelki sérülések, és ha vannak, azokat Magyarországon vagy más uniós országban kell kezelni.

Az egyik videóban a nő nagyobbik fia elmeséli, hogyan ütötte-verte öccsét az apja, és közben azzal fenyegette, hogy ha elmondja azt az anyjának, akkor a gyámhivatallal veteti el a gyereket anyjától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top