Család

Egyszerre hat orvos mondott fel az egri kórházban

Rendkívüli főorvosi értekezlet hívtak össze a történtek miatt az intézményben.

A hivatalos okok egyelőre nem ismertek, de az tény, hogy  viszonylag rövid időn belül hat orvos  – köztük az osztályvezető is – adta be felmondását az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátási Osztályán dolgozók közül – értesült a heol.hu.

A lap úgy tudja, többen hivatkoztak a rossz munkakörülményekre, a nem megfelelő technikai és személyi feltételekre. Csütörtökön délután a kórházban rendkívüli főorvosi értekezletet hívtak össze a történtek kapcsán.

Az intézmény főigazgatója szerint a történtek ellenére a betegellátás nem került veszélybe, mivel a távozó orvosok többsége csak részmunkaidőben dolgozott a kórházban.

A lap megkereste a felmondó osztályvezető elődjét is, aki úgy fogalmazott: ami most az egri kórházban történt, az példátlan Magyarországon, és ennyi orvos egyszerre nem tévedhet. Hogy szerinte mi lehet az orvosok csoportos távozásának oka, az a heol.hu cikkéből kiderül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top