Család

6 napig volt a fürdőkádja foglya egy idős asszony

A dél-franciaországi Saint-Antoine-de-Breuilh városában egy egyedül élő, idős asszony vécére ment, amikor megcsúszott a fürdőszobában, és beesett a fürdőkádba. Az esés után mozdulni sem tudott, így nem érte el a sürgősségi hívót, amit a mosdó szélén hagyott.

A Huguette nevű asszony hat napon át raboskodott a fürdőkádjában és ez idő alatt csupán csapvizet fogyasztott.

A helyi postás három nap után csengetett be először a nénihez és furcsállta, hogy nem nyit ajtót, mivel a főbejárat nyitva volt, és a redőnyök is fel voltak húzva. Ekkor azonban még semmit sem tett. Újabb három nappal később azonban visszatért, és mivel mindent ugyanúgy talált ahogy hagyta, a postaládában is benne voltak még a korábban kézbesített levelek, gyanakodni kezdett, hogy baj történhetett a nénivel.

A postás a városházára ment, és ott kért segítséget, a polgármester pedig maga sietett a helyszínre. Egy szomszéd segítségével, akinek van kulcsa az asszony házához, bementek az épületbe, és rátaláltak Huguette-re.

A néni meglepően jól viselte a megpróbáltatásokat, az őt kimentő tűzoltóktól csupán egy pohár cukros tejet kért. A humorérzékét is megőrizte, és azt mondta a polgármesternek, hogy megtanulta a leckét.

“Túl gyakran megfeledkezünk az idős emberekről” – jegyezte meg a postás.

Forrás: thelocal.fr

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top