Család

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

Az esküvő drága dolog, ez nem vitás, ám vannak kis trükkök, amikkel kicsit lejjebb nyomhatjuk a költségeket, hogy mégse menjünk tönkre anyagilag életünk nagy napjának megrendezésében.

1. Csokrot a kézbe

Úgy hívják, hogy buglyos fátyolvirág, vagy közismertebb nevén rezgő, amit mostoha módon csak mellékes díszítőelemként szoktak használni a virágcsokrokhoz. Pedig önmagában is gyönyörű menyasszonyi csokor köthető belőle, ára pedig töredéke a menő, jól megszokott esküvői virágokénak. És még különlegesek is leszünk tőle.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

2. Papírvirágot az asztalra

Az asztali díszekre sem muszáj sok tízezrest elszórni, egy kis kézügyességgel papírból szépséges esküvői virágokat hajtogathatunk, amitől egyedivé és hangulatossá válik az ünnepi asztal.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

3. Élő zenét a bevonuláshoz

Ha azt a szokást akarjuk követni, ami szerint az esküvői ceremónián élő zenére vonulunk be, akkor érdemes egy zeneiskolát felkeresni és diákokat felkérni a munkára. Sokkal kevesebbet kérnek majd, mint profi társaik, teljesítményben azonban nem múlják alul tanáraikat sem, ha egy ilyen jeles alkalomról van szó.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

4. Esküvői tortát a násznépnek

A násznép jellemzője általában az, hogy sokan vannak. Ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg szelet tortára lesz szükségünk. Érdemes pár ismerősünktől – akikről tudjuk, hogy jól tudnak sütni – azt kérni ajándékba, hogy készítsenek tortát a csilivili esküvői torta helyett, így többféle tortánk is lesz, és mindenkinek jut rendesen, amikor tortázásra kerül a sor.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

5. Eligazítást saját kezűleg

Mondhatnám, hogy elég egy kiszuperált ajtó, amire felírjuk a menüt, nem kell feltétlenül vásárolni sok pénzért külön erre táblát. De az az igazság, hogy egy felesleges ajtót sem tudnék erre a célra hirtelen felvonultatni, úgyhogy ez nem is olyan egyszerű praktika, ha ajtóstul szeretnénk megoldani. A saját készítés azonban ebben a kérdésben határozottan jó ötlet, még ha nem is ajtót használunk hozzá.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

6. Könyvet asztaldísznek

Főleg könyvmolyoknak jól használható tipp, hogy régi könyveiket alakítsák át cseréppé, és tegyenek bele földlabdás virágokat. Remekül néz ki az asztalon, és egy ilyen asztali dekoráció aztán biztosan nem köszön vissza minden második esküvőn.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

7. Ültetőkártyát az asztalra

A kevesebb néha több elve alapján az ültetőkártyákat is sokkal személyesebbé és egyedibbé tehetjük, ha mi magunk készítjük. Kétségtelen, hogy ez is inkább a vintage beütésű esküvőkhöz illik, költséghatékonysága azonban vitathatatlan, főleg ha több száz főt hívtunk meg a nagy napra.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

8. Mindenféle tányérból enni

A régi tányérok kifejezetten díszesek és ünnepiek, vásárokon rengeteget bezsákolhatunk magunknak belőlük. Az a jó bennük, hogy nem kell ugyanolyannak lenniük, sőt direkt jól mutatnak egymás mellett, ha különbözőek.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

9. Ha papír van, minden van

Nem nagyon tudunk olyan dekorációt mondani, ami színes papírból ne nézne ki jól. Jelen esetben az a javaslat, hogy az asztalokra papírterítőket tegyünk, jóval olcsóbbak, mintha selyemből szeretnénk az összes asztalt leburkolni. Mutatósnak is mutatósak, és még nem is kell aggódni miattuk, ha kedvenc nagybácsink esetleg kiborítja a vörösbort egy óvatlan pillanatban.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

10. Esküvői ruhát az eBay-ről

Lehet, hogy elsőre eretnek gondolatnak tűnik, hogy használt esküvői ruhát vegyünk, pedig ha belegondolunk, a ruhakölcsönzőben is használtat kapunk, csak épp sokkal több pénzért. A külföldi aukciós oldalakon jobb eséllyel találunk olyan különleges és gyönyörűséges ruhát, amit örömmel magunkra öltenénk, úgyhogy bátran keressük fel az eBay-t és társoldalait esküvői ruhák után kutatva.

10 tipp, hogy olcsóbbá tedd az esküvődet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top