Család

A szexuális felvilágosítás ellen szavaznának Szlovákiában

Meglepő eredmények a szomszédból, sokan tiltanák a melegházasságot, és nem tennék kötelezővé a szexuális felvilágosítást Szlovákiában.

Egy friss közvélemény-kutatásból ítélve az alacsony részvétel miatt vélhetően érvénytelen lesz a család védelméről szóló névszavazás Szlovákiában, de eredmények így is vannak, hogy ki hogyan voksolt volna.

Az ország történetének nyolcadik népszavazását a Családért Szövetség kezdeményezte. Több mint 400 ezer támogató aláírás alapján február 7-re tűzte ki a szlovák államfő, a szavazóknak három kérdésre kellene válaszolniuk igennel vagy nemmel. A kérdések sorrendben a következők:

Egyetért-e azzal:

  • hogy házasság csak férfi és nő között jöhet létre?
  • hogy azonos nemű párok ne fogadhassanak örökbe gyermeket?
  • Hogy az oktatási intézmények ne követelhessék meg a gyermekek részvételét azokon az órákon, amelyeken a szexuális viselkedés, illetve az eutanázia a téma?

A trencséni egyetem közvélemény-kutatása során felmérték, hogy a szavazáson részt venni szándékozók milyen válaszokat adtak volna a népszavazás kérdéseire. A felmérés szerint a legtöbben igennel válaszolnának. Az első kérdése 84 százalék, a második kérdésre  73, a harmadik kérdésre pedig csaknem 70 százaléka felelt igennel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top