Család

Egy tanító néni üzenete felrobbantotta a netet – fotó

Dia néni üzent. Mi pedig meghatódtunk.

dia nénit – aki így, kicsi d-vel írja a nevét, mert valószínű, hogy a gyerkőcei még nem ismerik a nagy D betűt –, szóval Dia nénit az egész internet szereti. Mindannyiunk tanító nénije lett, akinek üzenete meghódította a fél vagy már az egész országot. Az óriási érdeklődést és a mindent elsöprő szeretetet ez a kép váltotta ki a Facebookon.

Dia tanító néni üzent. Mi pedig meghatódtunk.

A wmn.hu utánajárt, mi a titka a tanító néninek. A weboldalnak Szalánczi Krisztina klinikai szakpszichológus elmondta, miért szeretné mindenki, hogy Dia néni legyen az oktatási miniszter.
“A magyar oktatási rendszer nem veszi figyelembe a gyerekek közötti hatalmas egyéni különbségeket, sem az érési folyamatból következő változásokat. Így sokszor olyat kényszerít a diákokra, aminek ott és akkor képtelenek megfelelni. És van még valami, amit ez a rendszer nem vesz figyelembe: a lassú gyakorlás, a valódi fejlődés szükségessége” – írják.

A cikkre reagált a tanító néni is, aki leírta, hogy nagyon meglepődött, hogy ennyien rajonganak a képért: “A gyerekeket meg kell értenünk, tudnunk kell igazodni az ő tempójukhoz, és ami a legfontosabb: szeretettel kell nevelnünk őket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top