Család

Megbüntették a terhes nőt, mert az anyáknak fenntartott helyre parkolt

A parkolóhely csak azoknak jár, akiknek már idekinn van a gyerekük.

A várandóssága kilencedik hónapjában járó Asma Nadeem a férjével egy londoni Asda áruházba ment vásárolni, ahol a gyerekkel érkező anyáknak fenntartott parkolóhelyre tette le az autóját. Amikor a házaspár visszatért a bevásárlásból, egy büntetőcédulát találtak a járművön, mely szerint jogosulatlanul használták a helyet.

“Nem gondoltam volna, hogy egy kilenc hónapos terhes nő nem tekinthető úgy, mint aki gyerekkel van. Különösen pedig, mivel ez nem fizető parkoló, őrület az egész” – méltatlankodott az asszony férje. A házaspár a cég ügyfélszolgálatához fordult, úgy érzik azonban, hogy ott félvállról vették a panaszukat. A büntetés megfizetése ellen fellebbeztek, de a fellebbezésüket elutasították.

Megbüntették a terhes nőt, mert az anyáknak fenntartott helyre parkolt

A férj szerint megsértették a felesége emberi jogait. Mint kiemelte: máshol, így például a  tömegközlekedésben is hasonló jogok illetik meg a mozgáskorlátozottakat, a kisgyerekeseket és a várandós nőket, épp ezért nem érti, hogy ebben a parkolóban a várandós feleségének miért ne járt volna a kényelmes parkolóhely, ahonnan nem kellett sokat gyalogolni az áruházig.

A házaspár kislánya két héttel később megszületett. Bár most már járna nekik a parkolóhely, nem mennek vásárolni az áruházba, ami teljesen érthető.

Miután az eset nyilvánosságra került, az Asda szóvivője is megszólalt: bocsánatot kért a házaspártól, és azt ígérte, hogy hamarosan megoldást találnak a problémájukra.

Forrás: london24.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top