Család

Ő a valaha volt legidősebb ember: élt 134 évet

A világ legöregebb embere, Tuti Juszupova 1880. július 1-én született. 12 évvel idősebb a hivatalos rekordertől, Jeanne Calment-től, de még az Eiffel-toronynál is öregebb 8 évvel.

A világ legidősebb embere, Tuti Juszupova 134 évet élt. Ezen a héten halt meg. Az üzbegisztáni rokonok most azt szeretnék, hogy hivatalossá váljon a Guinness-rekord. Várhatóan a nő útlevele és anyakönyvi kivonata ehhez elég is lesz.

A világ legidősebb asszonyának temetésén Üzbegisztánban az egyik vezető politikus azt mondta, hogy kétségkívül bebizonyosodott Tuti kora. Ám az országban nem annyira ritka, hogy valaki megélje a 100 évet. Jelenleg a 30 milliós népességből 8700-an vannak, akik már több mint 100 évesek.

Ő a valaha volt legidősebb ember, aki 134 évet éltFotó: BBC

Tuti számtalan világra szóló eseményt élt át. A két világháborút, a televízió feltalálását, az autók és repülők forradalmát, na és persze az internet térhódítását is megélte. Amikor 128 éves volt, nyilatkozott a BBC-nek, és azt mondta, az egészsége ugyan szerencsére kiváló, ám a kommunikációs képessége sosem volt jó. Egy orosz dokumentumfilmben pedig azt nyilatkozta, hogy hosszú időn át kényszerült arra, hogy keményen dolgozzon. A világ legöregebb asszonya szerint a hosszú élet titka az, hogy sokat kell dolgozni és becsületesnek kell lenni. Tuti 180 leszármazottat hagyott maga után.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top