Család

Négy napig egyedül kóborolt egy autista kisfiú Ausztráliában

Sértetlenül találtak meg kedden Ausztráliában egy autista kisfiút, aki még pénteken kóborolt el egy kempingből. A rendőrség szerint csoda, hogy a gyerek ilyen sokáig életben maradt a sűrű erdővel benőtt területen.

A 11 éves Luke Shambrookot rendőrségi helikopter vette észre, amint az Eildon-tavi Nemzeti Park kempingjétől három kilométerre, egyenetlen területen barangolt. A sértetlen, ám kiszáradástól és kihűléstől is szenvedő kisfiút a mentők szállították kórházba. “Bizonyos tekintetben ez csoda” – nyilatkozta a sajtónak Rick Nugent rendőrparancsnok, aki emlékeztetett, hogy a területet sűrű erdősség borítja, az éjszakák pedig hidegek, ráadásul kedd reggel szinte egyfolytában esett az eső.
“Hatalmas megkönnyebbülés, hogy pont most sikerült rábukkanni. Nehéz leírni az örömünket” – tette hozzá.

A keresésben több mint 120 ember vett részt. A mentőcsapat tagjaiban hétfőn új reményt keltett, hogy a tó vizétől távol bukkantak rá Luke sapkájára. Ez volt az egyetlen ruhadarab, amely a többnapi keresés után előkerült. Mivel családja szerint a kisfiú szeret bujkálni és nagyon szereti a vizet, attól lehetett tartani, hogy belefulladhatott a tóba. A család emellett azt sem tartotta lehetetlennek, hogy Luke nem válaszol az őt szólító hívásokra, és egyáltalán nem veszi észre, hogy elveszett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top