Család

Unokáival diplomázott le a 79 éves nagyi

A diploma megszerzésével élete álmát teljesítette a nagymama.

A 79 éves Rosa Salgado két évtizede Kolumbiából vándorolt az Egyesült Államokba. A háromgyermekes asszony akkoriban még csak egy kicsit beszélte az angol nyelvet, ám eltökélte, hogy egy jobb élet lehetőségét teremti meg a családjának. Belevetette magát a nyelvtanulásba, és a Miami Dade Főiskola gyermekgondozási központjában vállalt munkát, később pedig ugyanebben a felsőoktatási intézményben kezdte meg a főiskolai tanulmányait.

Unokáival diplomázott le a 79 éves nagyi

10 évvel ezelőtt a legkisebb lánya egy baleset után kómába esett, Rosa pedig felfüggesztette a tanulmányait is, hogy több ideje legyen a lányáról gondoskodni.

Teljesen azonban sosem adta fel, hogy megszerezze a felsőfokú végzettséget, az erőfeszítéseinek pedig meglett az eredménye, a minap ugyanis az unokáival közösen vehette át a diplomáját. A családja nagyon büszke rá, ő maga pedig már újabb terveket szövöget: a megszerzett műveltsége és nyelvtudása birtokában gyerekkönyveket szeretne írni.

Forrás: People.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top