Család

3 életmentő tipp az esküvői bevonuláshoz

Az, hogy hogyan vonulsz be a polgári szertartásra vagy az egyházi szertartásra, függ a családi helyzettől, vallástól, a hangulatodtól vagy a legutóbb látott amerikai filmtől. De a lényeg: végül oda kell érned valahogy. Nézzük a három leggyakoribb fajtát.

A minimál

Minden vendég bent áll/ül, a menyasszony és a vőlegény kettesben kint vár, megszólal a zene, és ők kézen fogva besétálnak.

Mikor ajánlott: Például ha volt már aznap egy templomi szertartás, ahol monstre bevonulás volt, vagy ha feszültség van a szülői házban (például közeli válás miatt), és nem akarjuk a szülőket szerepeltetni.

Gyakori a második házasságok esetében vagy 40+-os pároknál.

3 életmentő tipp az esküvői bevonuláshoz

A hagyományos

Vendégek bent állnak/ülnek. Kint ebben a sorrendben állunk fel:

  • gyűrűvivő kisfiú
  • vőlegény + anyukája
  • koszorúslány(ok)
  • menyasszony + apukája

Ha ez egyházi szertartás, akkor a vőlegény a neki jobb oldalra fog megállni, a menyasszony a neki bal oldalra.

3 életmentő tipp az esküvői bevonuláshoz

Mikor ajánlott: A katolikus templomi szertartások esetében, nagy családnál, ha sok érzelemmel teli fotót szeretnél, ha megvannak a szülők és boldoggá szeretnéd tenni őket, és ha sok koszorúslányod van.

Kockázat: Ha picike kislányok a koszorúsok vagy a gyűrűvivő kisfiú, hajlamosak bepánikolni az indulás pillanatában. Próbáltassátok el velük egyszer korábban.

Hogy melyik a harmadik? Tudd meg a Ceremóniamester blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top