Család

Új kampány indult rejtett gyermekbántalmazás elleni üzenettel

Van olyan reklám, óriásplakát, aminek értelme is van, ez pont ilyen. Az ANAR (Aid to Children and Adolescents at Risk Foundation) alkotta meg ezt a plakátot, amin a gyerekek és a felnőttek különböző üzenetet látnak.

Attól függően, honnan, milyen szögből nézik a plakátot, úgy mutat más információt. A titkos üzenet csak a gyereknek szól, aki sok esetben pont bántalmazójával együtt sétál az utcán. Az ilyen helyzetben lévő gyerekeknek szeretnének segíteni ezzel a varázsplakáttal, mert így a bántalmazó felnőtt – vagy bárki, aki 135 centinél magasabb – csak egy szomorú gyereket lát rajta, ezzel a szöveggel: “Néha a gyermekbántalmazás csak a gyereknek látható.” De amikor a gyerek nézi a plakátot, akkor egy lila foltokkal tarkított gyereket lát rajta, és a szöveget: “Ha valaki bánt téged, hívj minket és segítünk.”

A kampánnyal a gyerekeket célozták meg, hogy érezzék, nincsenek egyedül egy reménytelennek tűnő helyzetben sem. Szerintem zseniális, és minél több ilyet kellene elhelyezni világszerte, hogy a bántalmazott gyerekek és az őket segítő szervek tényleg össze tudjanak kapcsolódni egymással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top