Család

Ezért nem akarnak gyereket a nők

Az Egyesült Államokban a statisztikák szerint a 18 és 44 év közötti nők 48 százalékának nincs gyermeke. A Huffington Post megkérdezte a témában érintett olvasóit: miért nem akarnak gyermeket?

A kérdésre összesen 124 nő válaszolt, 270 különféle okot soroltak fel, amiért nem akarnak gyereket vállalni. Az okokat öt fő csoportra lehet osztani, íme a leggyakoribb indokok:

  • A karrieremre akarok koncentrálni.
  • Nem szeretem a gyerekeket.
  • Rossz kapcsolatom van a szüleimmel.
  • Nem akarok anyagi felelősséget vállalni.
  • Szeretem az életemet úgy, ahogy van.

És most jöjjön néhány a válaszok közül:

“Nem választás kérdése volt számomra, hogy nem akarok gyereket. Én már csak ilyen vagyok. Nem érdekel a gyermekvállalás, soha nem is érdekelt. A választás az lenne, ha megtagadnék mindent, ami én vagyok, azért, hogy azt tegyem, amit nem akarok tenni.”

“Anyagi biztonságban élni fontos, de a mai világban nincsenek jelei a pozitív változásoknak, és éppen eleget harcolok azért, hogy egyáltalán magamról tudjak gondoskodni.”

“A férjemmel háziállatokat tartunk, és élvezzük az együttlétet. Szeretünk hosszú kirándulásokra menni, szeretünk hetente több este kimozdulni és a szabadságunkat romantikus kiruccanásokra kihasználni, ahová nem kell senki más számára becsomagolnunk, kizárólag saját magunknak.”

“Sosem bíztam annyira a testemben zajló folyamatokban, hogy elhiggyem, a gyerekkel minden rendben lesz a 9 hónap végére.”

“Feszélyeznek. Szükségleteik vannak. Sírnak. Nem tudnak gondoskodni magukról.”

“16 éves korom óta krónikus betegségekben szenvedek, és tisztában vagyok vele, hogy nincs megfelelő állóképességem ahhoz, hogy gondoskodjak egy gyerekről, és fel tudjam nevelni.”

“Mivel nagyon nagy családból származom, úgy érzem, ezzel letudtam a család-dolgot.”

Ha kíváncsi vagy az összes indokra, és tudsz angolul, ide kattintva elolvashatod mindet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top