Család

A jó házasság titka – intelmek a negyvenes-ötvenes évekből

Edward Podolski 1943-ban kiadott könyvéből, amely a Szex és házasság napjainkban címet viseli, Alfred Henry Tyrer tiszteletes 1951-es alapművéből, amely a Szex, elégedettség és a boldog házasság címen fut, valamint B.G. Jeffries Reflektorfényben az egészség és az eugenetika (fajnemesítés) tudománya című könyvéből idézek nektek. Dőljetek hátra, gyönyörű intelmek következnek...

Tessék szépen csendben maradni!

  • Ne zargasd a férjed apró-cseprő ügyekkel, amikor hazaér a munkából!
  • Légy jó hallgatóság! Hagyd, hogy elmesélje neked a gondjait; meglásd, a tieid eltörpülnek ezek mellett!
  • Ne feledd a legfontosabb feladatod: építsd és erősítsd a férjed egóját (amelyet a munkahelyén bizony sokan próbálnak csorbítani)! A jó hangulat megteremtése a nő dolga!
  • Engedd, hadd lazítson vacsora előtt! A családi problémákat elég azután felhozni, hogy a férjedben lakó férfi jóllakott.
A jó házasság titka – intelmek az ötvenes évekből

“Erősen hiszek abban, hogy a családi békét leginkább a nyaggatás veszélyezteti. Lehet, hogy a férfi ezt (a nyaggatást) egy bizonyos ideig tűri, de nagyon nagy az esélye annak, hogy hosszú távon nem fogja elviselni. Amennyiben úgy érzi, hogy békességre van szüksége, nos, azt a saját otthonán kívül fogja megkeresni.” 

“Ha a férj intellektuális hajlandóságot mutat arra, hogy időről időre elmagyarázzon dolgokat a feleségének, annak érdekében, hogy az asszonynak legalább valami halvány fogalma legyen arról, hogy őt mi érdekli, a feleség viszont erre nem reagál megfelelően (mondjuk újra a kezébe veszi a divatlapot, amit korábban olvasgatott, ahelyett, hogy odafigyelne), nos, akkor előbb vagy utóbb arra lehet számítani, hogy a házastársak között bizony törés lesz.”

Egy férfit a gyomrán keresztül tudsz meghódítani és megtartani

“Egy nőegyleti gyűlés, egy délutáni tea, egy matiné vagy valami hasonló, egyáltalán nem kifogás; mire a férjed hazaér a fárasztó munkából, finom vacsorával kell várni őt! Természetesen a háztartásban jól elvégzett munka és a főzéshez való tehetség, mind olyan tulajdonságok, amelyek egy igazi otthon megteremtéséhez elengedhetetlenek. A boldogság nem virágozhat gyomorbajos környezetben!”

“Az asszony jól emlékezett rá, hogy mi a férje kedvenc húsfajtája, és egy extra szép szeletet vásárolt neki… Evidencia, hogy a legszebb terítőt, evőeszközt és tányérokat használta a terítéshez, amit egy apró színes dekorációval tett még különlegesebbé… Aztán, ahogy a férje belépett az ajtón, szép mosollyal köszöntötte, no meg egy szeretetteljes érintéssel.”

A jó házasság titka – intelmek az ötvenes évekből

“Aki ehetetlen, félig nyers húsokat tálal, méghozzá hidegen, úgy, hogy azokat egyszerűen a konyhaasztalra rakja, egy piszkos konyharuhára, nos, akkor ne csodálkozzon, ha rendszeresen telefonhívásokat kap majd az irodából, hogy a férjének sokáig bent kell maradnia!”

Olvasd el a többi intelmet is Petra Blogján!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top