Család

Iskolakezdés: eddig kell befizetni a tankönyvek árát

<ul style="list-style-type: disc;"><li>1,2 millió általános iskolás és középiskolás diák számára kezdődik meg kedden az új tanév</li><li>a hivatalos tanévnyitót idén a Borsod megyei Hejőkeresztúron tartják</li><li>650 ezer tanuló ingyenesen kapja meg a tankönyveket, a többieknek határidőre kell fizetniük</li><li>181 napos lesz a tanév</li></ul>

Szeptember elsején, kedden 1 millió 200 ezer általános iskolás és középiskolás diák kezdi meg a tanévet. A most induló tanévben az általános iskolásoknak az 1–3. évfolyamon alanyi jogon jár az ingyenes tankönyv, a többi évfolyamon a szociálisan rászorulók, a nagycsaládosok és a tartósan beteg tanulók kaphatják meg térítésmentesen a tankönyveket.   

Emellett az 5., 7. és 9. évfolyamon az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által kifejlesztett, digitális tartalmakkal kiegészített földrajzi és történelematlaszokért sem kell fizetni.

Iskolakezdés!

Ebben a tanévben általában 12 ezer forint egy tankönyvcsomag ára – lehetnek eltérések az intézmények eltérő igényei szerint. Azoknak a diákoknak az esetében, akiknek fizetniük kell, a leszállított könyvek alapján számla készül, amelyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, átadás-átvételi bizonylat kíséretében. Ebből egy eredeti aláírt példány a szülőknél marad, a második eredeti aláírt példányt az iskola visszajuttatja a Kello részére. A számla alsó, perforált részén találják majd a szülők a befizetéshez szükséges csekket, a határidő szeptember 15-e. A könyvek átadásának idejéről az adott intézmény fogja tájékoztatni a szülőket.

Iskolakezdés: eddig kell befizetni a tankönyvek árát

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) kísérleti jelleggel az iskolakezdésre kedvezményes árú tanszercsomagokat is összeállított az egyes évfolyamoknak.

Változás az idei tanévben a hároméves kortól kötelező óvodáztatás. Idén 2,5 milliárdot fordítottak a férőhelyek bővítésére.

Az országos tanévnyitót idén a Borsod megyei Hejőkeresztúron, a IV. Béla Általános Iskolában tartják.

Az idei tanév 181 napos lesz, a tanév rendje szerint:

  • az őszi szünet 2015. október 26-tól október 30-ig,
  • a téli 2015. december 21-től december 31-ig tart,
  • a tavaszi szünet 2016. március 24-től március 29-ig.
  • Lesz kompetenciamérés a mostani tanévben is, ennek időpontja: 2016. május 25.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top