Család

Ferenc pápa levelet írt az abortuszról

Ferenc pápa szerint az abortusz tragédiájához sokan felületes módon viszonyulnak, míg mások vereségként, kiút nélküli zsákutcaként élik át. Az abortusz terhe alóli feláldozást a pápa ezután a papok belátására bízza.

I. Ferenc pápa, katolikus egyházfő Rino Fisichella érseknek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa elnökének írt levelében a jelenkor súlyos problémái között említette az élet tisztelete tekintetében megváltozott viszonyokat. Kitért arra, hogy az abortusz tragédiáját sokan felületesen kezelik, nincsenek tudatában annak a súlyos rossznak, amit egy ilyen cselekmény jelent. Sokan mások viszont vereségként élik át ezt a pillanatot, úgy tartva, hogy nincs más kiút számukra. Ferenc pápa ennek kapcsán elsősorban azokra a nőkre utalt, akik az abortusz eszközéhez nyúltak. 

 “Tisztában vagyok azzal, milyen nyomás késztette őket erre a döntésre. Tudom, hogy ez egy egzisztenciális és erkölcsi megpróbáltatás” – írja Ferenc pápa.

Ferenc pápa levelet írt az abortuszról

Ferenc az alsó papság hatáskörébe utalja a feloldozást

Isten megbocsátását nem lehet megtagadni attól, aki bűnbánatot tanúsított, különösen amikor az tiszta szívvel járul a gyónás szentségéhez, hogy megbékéljen az Atyával. Ez okból is döntött Ferenc pápa úgy, hogy a papok belátására bízza a jubileumi év idején, hogy feloldozzák azokat a szívből bűnbocsánatot kérőket, akik elkövették az abortusz bűnét.

További anyagaink az abortuszról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top