Család

Kreatív vagy kezes – milyen gyereket szeretnél?

Amikor megjelenik az a bizonyos két csík a teszten, azonnal elkezdesz arról ábrándozni, milyen az az ember, aki épp csak néhány napja kezdett el formálódni benned. Reménykedsz benne, hogy a jó tulajdonságaidat örököli majd, a rosszak viszont még véletlenül sem. Különleges gyerek lesz, természetesen – hiszen a tiéd. És persze jó. De vajon valóban jó dolog "jó gyereknek" lenni?
Kreatív vagy kezes – milyen gyereket szeretnél?

A szülővé válni a világ egyik legnagyobb kihívása. Olyan, mintha ti is újraszületnétek egy kicsit, amikor a gyerek világra jön. Anyaként és apaként. Újszülöttként ti már tudtok enni és járni, de az új szerepekkel még barátkoztok. Nem csoda, hogy a legtöbben jó gyerekre vágynak. Olyanra, aki jól eszik, jól alszik, szépen játszik, hallgat a szülői szép szóra és úgy általában nem sok vizet zavar. De alapból az ilyen gyerek ritka. Csak azok természetesen ilyenek, akik óvatosnak születnek – és persze rájuk is szüksége van a világnak.

A legtöbben azonban egyetértenek abban, hogy világ a fejlődéstől izgalmas, az pedig nem megy kísérletezés, kockáztatás és néha bizony pofára esés nélkül. Kellenek a kreatív szellemek, akik mernek – és nyernek a végén, ha mást nem, tapasztalatot egy újabb próbálkozáshoz. A gyermekeink kreatív, világmegváltó énjét muszáj megőriznünk. Bátorítanunk őket, hogy próbálkozzanak, merjenek kísérletezni, és fogadják el, hogy hibázni nem szégyen. Sőt, hibázni jó! Hiszen csak az visz előre, abból tudunk tanulni – ahogy nemrég Vekerdy Tamás pszichológus fogalmazott, amikor interjút készítettem vele. Nagy felelősség van tehát a szülők kezében, nehogy “túlságosan jóvá” sikerüljön nevelni a gyerekeket.

Kreatív vagy kezes – milyen gyereket szeretnél?

Egy lépéssel többet tehetünk a túl jó gyerek gyártás ellen azzal, ha nem kell félnünk az önfeledt játék vagy a kreatív alkotás közben keletkező foltoktól. A Persil ColdZyme German Technology mosószer családjának enzim összetétele szinte az összes szennyeződés eltávolítására megoldást kínál. Emellett megóvja az anyag puhaságát, s már akár 20 fokon is hatékony. Kézreálló mosószer nem csak kezes gyerekekhez!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top