Család

Kommunikációs tippek a párkapcsolat javításáért

A kommunikáció egyre nehezebbé válik, ha már régóta együtt vagytok, és úgy gondolod, kiismerted már a párodat. Egy idő után elkényelmesedünk a párkapcsolatban.

Minek beszélgetni, ha már úgyis előre tudom, hogy mit fog a másik mondani? És még azt is tudom, hogy hogyan fogja mondani. Sőt, még azt is tudom, hogy mivel fog egyetérteni, és minek fog ellenállni. Teljesen felesleges belekezdeni bármilyen mondandóba… Egy idő után elkényelmesedünk a párkapcsolatban. És ilyenkor a kommunikáció egyre kevesebb és kevesebb lesz közöttünk.

Hogyan lehet ezen változtatni?

1. Feltételezés

Komoly elhatározás kell ahhoz, hogy egy régóta tartó párkapcsolatban meg tudd állni, hogy előre “kitalálod”, amit a másik mondani fog. “Hiszen már úgyis tudom. Már évek óta ugyanazt mondja. Ráadásul ugyanúgy. Miért kérdezzek meg tőle bármit, mikor már úgyis tudom a választ?” – gondolod.

Ne feltételezd előre sosem, hogy mit fog mondani, gondolni a másik. Lehet, hogy tényleg azt mondja, amire gondoltál. De az is lehet, hogy meglepetések érni fognak…

A folytatásért kattints az Anyamentő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top