Család

7+1 törvényszerűség, hogy elkerüld a kapcsolatfüggőséget

Kapcsolataink minősége meghatározza életünk minőségét. Sok nehézségtől, félreértéstől kíméljük meg magunkat, ha ismerünk néhány alapvető szabályt, amelyek tudatosan vagy tudattalanul, de mindenképp alakítják életünk.

Egyszerű dolgokról van szó, de érdemes figyelni rájuk. Két nap alatt legalább 4 levelet kaptam tőletek, amelyeknek mind nagyon hasonló volt az energiája: csalódás, újrakezdés, kiábrándulás, bizonytalanság, félelem, kételkedés, fájdalom. Habár témában eltérőek voltak, azt érzem, van alapkérdés, amit érdemes tisztába rakni a kapcsolataink terén.

1. Egy kapcsolat mindig két embertől függ
Ez a következőket jelenti végtelenül egyszerűen megfogalmazva: te hiába akarod, ha ő nem. És hogy ő mit dönt, arra neked valójában – a látszattól eltérően – nem sok befolyásod van. Te csak egyetlen dolgot tehetsz: tisztába kerülsz magaddal, Önmagad adod, valamint elfogadod és elismered a másik szabad választását.

Mit értek választás alatt? Mindent! Minden pillanatban választásokat hozunk egész nap, csak nem vagyunk rá tudatosak. És bizony az is egy választás, ha nem választok, ha valamit nem teszek meg! És ez nem baj, csak tudd, mikor választod azt, hogy nem választasz – ne pedig tudattalanul működjön benned az automata program.

2. Minél jobban akarod, a másik annál jobban ellenáll
Az akarás ellenállást szül, amit menekülés követ. Te minél jobban akarod, hogy hívjon, találkozzatok vagy bármit megtegyen, annál kevesebb lesz az esélye annak, hogy megtörténik. Ha nincs benned ez az akarás, kisebb az esélye, hogy kialakuljon a másikban ettől a nyomástól a meneküléskényszer. És ez fordítva is igaz: te minél kevésbé akarod, minél inkább elengedted már, a másik annál jobban fogja érezni ezt a “szabadságot”, és annál könnyebben keresi a kapcsolatot veled.

A folytatásért kattints a Lélekmozaikok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top