Család

Újabb drasztikus változás a családi pótlékban

Januártól nem jár a családi pótlék azoknak a családoknak, amelyek gyereke túl sokat hiányzik az óvodából. A változtatással nem mindenki ért egyet...

2016. január elsejétől megvonhatják a családi pótlékot, ha az óvodáskorú gyerek nem jár óvodába, pontosabban, ha húsz napnál több igazolatlan hiányzása van – tudósít az RTL híradó.

Újabb feltételhez kötik a családi pótlékot

Fábián Katalin, a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnöke az intézkedéssel kapcsolatban elmondta, ők nem tapasztalták, hogy a gyerekek túl sokat hiányoznának, a szülők szeretik az intézményt, és szívesen hordják oda a gyerekeiket. Az egyesület szerint a családi pótlék alanyi jogon jár minden gyermekes családnak, és nem kellene ilyen feltételekhez kötni.

Novák Katalin államtitkár hangsúlyozta, hogy csak és kizárólag az igazolatlan hiányzásokról van szó, és azokat az eseteket igyekeznek kiszűrni az új szabályozással, amikor a gyerek a szülő felelőtlensége miatt nem jut el az óvodába.

Az iskolákban 2010-ben vezették be ugyanezt az intézkedést, az állam szerint sikeres volt, 50 százalékkal csökkent az igazolatlan hiányzások száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top