Család

Spártai Karika – avagy egy tablettás abortusz története

Nem gondoltam, hogy valaha is ilyen helyzetbe kerülök, éppen ezért döntöttem úgy, hogy valahol szeretném közzétenni az én történetemet, hogy másnak esetleg segítséget nyújtson, aki hasonló helyzetbe kerül. A történetben megnevezettek nem az igazi nevükön szerepelnek.

Mindig nagyon vigyáztam magamra, az egészségemre, igaz, volt is bajom vele rendesen, de talán éppen ennek köszönhetem, hogy jól ismerem a testem és annak működését, korlátait. 29 éves vagyok, nemrég költöztem egy másik városba, fél éve van egy új munkahelyem, és 5 hónapja ismertem meg életem szerelmét. Legalábbis egyelőre így fest. Albérletben élek, pályakezdő fizetésből (merthogy nemrég diplomáztam, és így most megint pályakezdő vagyok).

Tehát mint látható, épp csak elkezdtek stabilizálódni a dolgok, terv szerint még 2,5 évet biztos dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, közben elmegyek még egy mesterképzésre, félreteszünk egy kis pénzt, ha sikerül, talán saját vállalkozást indítunk. Ha tartósnak bizonyul a kapcsolatunk, akkor kb. 2 év múlva Apukám telkén építünk egy kis házat és családot alapítunk. Így beszéltük meg, és ez jó tervnek bizonyult. Küzdelmes, nehéz éveket jelent, de mégis vállalható a jövő és a leendő gyerekek szempontjából is.

Ugyanakkor a sors (vagy valami hasonló) egy kicsit másképp gondolta a történetet. Pontosan egy hónappal ezelőtt nem jött meg a menstruációm, annak ellenére, hogy védekeztünk. Igazából ez már csak megerősítette a korábbi gyanúmat, mert már nagyon hamar megéreztem, hogy valami történt. De a kimaradt menstruáció bizonyosságáig próbáltam elhitetni magammal, hogy az érzékeny mellek és a nagyon enyhe alhasi fájdalom nem azt jelenti, amit sejtek. A meg nem jött menstruáció esedékességének napját követő hétvégén teszteltünk. Kora reggel, mert a szerelmem dolgozni indult. Lélegzet-visszafojtva vártuk a megjelenő pozitív jelzést – én ugyanis tudtam, hogy ez más nem lehet. Az lett. Szent ég, hát tényleg terhes vagyok. 3 hetes.

A folytatásért kattints az Alma caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top