László három gyerekével és feleségével az ország egyik legnagyobb cigánytelepén él egy nemrég felújított, kétszobás, komfortos önkormányzati lakásban. Az összes havi kiadásukat levonva szinte mindig pontosan 38 ezer forintjuk marad élelmiszerre – 5 főre vetítve ez napi 253 forint fejenként. A család próbál nem hagyni semmit a véletlenre: havi nagybevásárlásuk során vesznek tíz kg csirkecombot, 3-4 kg szárnyat, 5-6 kg farhátat, tésztát, lisztet, olajat, krumplit. Ezzel a csomaggal aztán átvészelik a hétköznapokat.
A 444.hu kérésére László közel egy hónapon keresztül fotózta napi főétkezésüket. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége pedig a képek és a rendelkezésre álló információk alapján kielemezte a család étkezési szokásait, és többek között megállapította, hogy több szempontból is hiányos, nem kiegyensúlyozott a család által elfogyasztott ebéd.