Család

Kint hagynád az utcán a babádat, amíg vásárolsz?

A dánok simán megteszik, rendre az utcán parkoló babakocsikkal lehet Dániában találkozni a boltok, éttermek előtt. Mielőtt még nekiállnánk felháborodni, előrevetítem: nem felelőtlenségből csinálják.

Az anyukám sokszor felemlegette már, hogy bezzeg az ő idejében minket kint lehetett hagyni a babakocsiban, amíg beugrott vásárolni, de most! Hát most aztán eltolják, ellopják gyerekestül vagy anélkül, mert a babakocsi drága dolog, gyereket meg még többe kerülne vásárolni, úgyhogy ha kint marad a baba, akkor tuti nem lesz meg babakocsistul, mire anya visszaér érte. És igaza is van, soha nem merném kint hagyni a babámat a bolt vagy étterem előtt, amíg én bent elintézem a dolgomat.

Kint hagynád az utcán a babádat, amíg vásárolsz?

A dánoknál azonban úgy tűnik, kihalófélben van a bébiszitterszakma, mert ha anya és apa le akarnak ugrani egy étterembe, akkor fogják magukat babával együtt és mennek. A kis Hamleteket és Opheliákat alvó állapotban kint hagyják az ablak alatt, amíg ők végzik a tennivalóikat.

A folytatásért kattints az Anyám borogass caféblogra!

Olvass még több cikket a vásárlásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top