Család

Szívesebben maradnak otthon gyesen a fiús apák

Sajnálatos, de igaz: egy kutatás kimutatta, hogy azok az apák, akiknek kisfiuk van, hajlandóbbak otthon maradni, mint akiknek kislányuk.

Magyarországon még az is nagyon ritka, hogy fiús apukák maradjanak otthon gyesen, így talán mi ennek az eredménynek is örülnénk. A kutatást Kaliforniában végezték, ahol 2004-ben vezették be a fizetett szülés utáni szabadságot, és ezt követően 46%-kal nőtt a hajlandóság az otthonmaradásra a férfiak körében.

Szívesebben maradnak otthon GYES-en a fiús apák

Ugyanakkor arra is fény derült, hogy az apák szívesebben maradnak otthon, ha kisfiukat kell nevelni. A megkérdezett apák közül sokan azzal indokolták ezt a tényt, hogy produktívabbnak érzik magukat, mikor kisfiukkal foglalkoznak.

A kutatást végzők szerint ez azért szomorú, mert már egészen csecsemőkortól szexista felfogásban nevelődnek a kicsik, ami hatással lehet a későbbi hozzáállásukra. Az is köztudott, hogy az újszülötteknek még nincs nemi identitásuk, így azonban egyből egy elvárt szexuális orientáció súlya nehezedik rájuk.

Forrás: TheFrisky

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top