Család

Visszakapta macskáját a szír menekültcsalád

Hónapok után újra találkozott a menekült szír család macskájukkal, akit egész Európán keresztül magukkal vittek, de Németországban elszakadtak tőle.

 A 26 éves Al Kadri és felesége gyerekükként szeretik macskájukat, Zaytounát. A macska neve olívát jelent arabul, ez egyszerre utal a macska szemeinek zöldjére, és a béke szimbólumát is jelképezi. Nem is volt kérdés, hogy mikor elhagyni kényszerültek országukat, a cicát is magukkal vitték.

Visszakapta macskáját a szír menekültcsalád

Németországba érkezve azonban a macskát elvették tőlük és karanténba zárták. Mivel Al Kadri egyáltalán nem beszél németül, fogalma sem volt, mikor láthatja újra szeretett kedvencét, ha újra láthatja majd egyáltalán. 

Visszakapta macskáját a szír menekültcsalád

Aztán december közepén, hónapokkal az eset után a német kormány egyik munkatársa egyszer csak kopogott a család ajtaján – kezében Zaytounával. Az illető elárulta, hogy a legtöbb állatot, aki Szíriából érkezik, elaltatják, hogy minimálisra csökkentsék a betegségek kockázatát, de a macskával ez szerencsére nem történt meg. A család most már újra teljes lett – Zaytounával, a cicával együtt.

Visszakapta macskáját a szír menekültcsalád

Forrás: Buzz Feed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top