Család

Dolgozók ezrei nem tévedhetnek! Miért igényeljen Lakáshitel-cafeteriát?

Már több mint egy éve elérhető a magyar munkáltatók és munkavállalók számára a Lakáshitel-cafeteria. Segítségével a cégek adómentesen tudják támogatni dolgozóik lakáscélú hitelének törlesztését a cafeteria rendszer keretein belül vagy akár azon kívül is. De miért is érdemes ezt a juttatást választani munkavállalóként?

710 000 hazai munkavállaló rendelkezik lakáshitellel. Számukra kedvező hír volt a tavalyi év során, hogy elérhetővé vált egy új, adómentes béren kívüli juttatás. Segítségével a munkavállalók cafeteriajuttatásaikból is törleszthetik lakáscélra felvett hitelüket. A családi kasszában pedig így felszabaduló összeget arra költhetik, amire csak szeretnék.

Dolgozók ezrei nem tévedhetnek! Miért igényeljen Lakáshitel-cafeteriát?

Az új juttatást az OTP Bankon keresztül már az első évben több ezer munkavállaló igényelte, akik eddig több mint 2,5 milliárd forintot tudtak lakáshitelük részleteinek törlesztésére fordítani. Azonban az OTP Bank várakozásai szerint a juttatás 2016-ban még népszerűbb lehet.

“Talán mindannyiunk számára az egyik legfontosabb vagyontárgyunk a saját otthonunk, a családi fészkünk. A Lakáshitel-cafeteria éppen ebben tud hatékony támogatást nyújtani a munkavállalók számára, hiszen adómentességének köszönhetően 100 forintnyi juttatásból 100-at hiteltörlesztésre fordíthat. Az így kapott juttatásnak köszönhetően a családi kasszában is több maradhat, mivel a hiteltörlesztésre szánt pénz egy részét mostantól arra költhetjük, amire szeretnénk. Az OTP Banknál arra számítunk, hogy az első év pozitív munkavállalói tapasztalatainak köszönhetően egyre több jogosult munkavállaló fogja igényelni ezt a juttatást. Fontos azonban hozzátenni, hogy ez a juttatás nem jár alanyi jogon. A dolgozónak jeleznie kell a munkáltatójának, hogy élne ezzel a lehetőséggel” – hangsúlyozta Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakáshitelek főosztályának igazgatója.
Az OTP Bank felismerve a juttatást és látva a bevezetéséhez kapcsolódó adminisztrációs kihívásokat, elindította az OTP ADLAK szolgáltatását. A rendszer keretén belül a pénzintézet külön díj ellenében átvállalja a támogatás folyósításával járó valamennyi felelősséget és kockázatot a munkáltatótól, valamint a teljes juttatás folyamatát lefedő elektronikus rendszernek köszönhetően jelentősen megkönnyíti mind a szerződéskötést, az igénylést, valamint a munkavállalói nyilatkoztatást is.

A Lakáshitel-cafeteria segítségével mind a két fél jól jár. A munkáltató ugyanis hatékonyan, kevesebb ráfordításból több pénzt tud adni a dolgozójának. A munkavállaló pedig – az adómentességének köszönhetően – 100 forintnyi támogatásból 100-at megkaphat, míg más, kedvező adózású cafeteriajuttatás esetben ez az összeg csak 74 forint. A Lakáshitel-cafeteria további előnye, hogy akár cafeteriarendszeren kívül is adható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top