Család

“Egy apával és három anyával élünk együtt” – Ilyen egy poliamor család élete

A poliamor kapcsolatokról szóló cikksorozatunkban már beleláthattatok, milyen az, amikor egy kapcsolatban többen vannak, nem csak ketten. Bepillantást engedtek az életükbe, milyen problémákkal, kihívásokkal néznek szembe, ha több partnerrel élnek együtt.

Most pedig egy anya mesélt a családi életükről, akinek egy apa és két anya társa van a poliamor kapcsolatban. “Mivel nem csak két felnőtt van a családban, nálunk nagyobb a felnőttkontroll és több szem vigyáz a gyerekekre és felnőttekre. Amit a legjobban szeretek a poliamor életben, hogy könnyű dolgunk van, ha mondjuk randizni szeretnénk, mert mindig van valaki, akire rá lehet bízni a gyerekeket. Nem kell itt különleges, éttermezős randira gondolni a párommal, csak az a lehetőség adott számunkra gyakrabban, hogy leüljünk egy pohár borral egy fárasztó nap után, és beszélgessünk, míg valamelyik társunk lefekteti a gyerekeket.

“Egy apával és három anyával élünk együtt

Másrészt viszont mivel több szülő van a poliamor kapcsolatban, ezért sokkal nehezebb összeegyeztetni a nevelési elveinket. Szerintem mi az elvált szülők ellenpólusa vagyunk: ott a gyerekek kétszer kapnak meg mindent, ha jól játsszák ki a kártyáikat. Mi pedig mindent egyeztetünk és rengeteget kommunikálunk egymással, hogy biztosan ugyanazon az oldalon álljunk, ha a gyereknevelésről van szó. Legyen az az oktatás, biztonság, fektetési idő, ajándék a fa alá… minden apróságban egyeztetjük óráinkat. A Google-naptárt már számtalanszor az imáinkba foglaltuk, az ő segítségével tudjuk egyben tartani a rengeteg teendőt, időpontot, feladatot.

A folytatásért kattints az Anyám borogass caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top