Család

Öt gyereket szült, mire megtudta, hogy fiúként anyakönyvezték

A brit nő 40 éves volt, amikor kiderült, hogy az anyakönyvi kivonata értelmében fiúnak született.

Egy ötgyermekes, brit nő, Kim Walmsley bő egy évtizede végleges letelepedési engedélyt akart igényelni Ausztráliában, akkor tudta meg, hogy születésekor véletlenül fiúként anyakönyvezték. Az asszonynak emiatt haza kellett költöznie Ausztráliából, és a házassága is érvényét vesztette.Még a canterburyi érsek is azt mondta nekik, hogy az egyház szemében a házasságuk érvénytelen.

Az azóta eltelt évtizedben nagyjából 150 000 angol fontot, vagyis közel 64 millió forintnak megfelelő összeget költött arra, hogy korrigáltassa a hibát, mindhiába.

Amikor a helyzet ismertté vált a környezetük előtt, a családot homofób támadások érték. A gyerekeiket például azzal csúfolták az iskolában, hogy a szüleik mindketten férfiak. A garázsukra és a kerítésükre pedig a “buzik” szót festették fel.

Bár a hivatal elismerte, hogy nyilvánvalóan adminisztrációs hiba történt, mégsem változtathatnak Kim születési anyakönyvi kivonatán, ugyanis a bíróság csak az eredeti példányt ismeri el.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top