Család

Ferenc pápa: a családokra a világnak is szüksége van

"Ne veszítsük el a családokba vetett bizalmat!" – mondta Ferenc pápa a családok szentévi találkozóján a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén vasárnap.

Az egyházfő olasz és külföldi családokkal találkozott a Szent Család vasárnapján. Ferenc pápa homíliájában kiváltságos helynek nevezte a családot, amely elsőként tanítja meg az embereknek a “megbocsátás örömét”. A családnak erre a missziójára a világnak és az egyháznak is szüksége van – mondta az egyházfő.

Ferenc pápa: a családokra a világnak is szüksége van

A misén franciául imádkoztak az egyházért, kínaiul a kormányzókért és a törvényhozókért, oroszul a világra jövő életért, németül a szegényekért és a magányosokért. A szertartás adományait három család vitte az oltárhoz. A családokkal való találkozó nyitotta meg az irgalmasságnak szentelt rendkívüli szentév eseménysorozatát a Vatikánban. Ferenc pápa megválasztása óta szorgalmazza a család szerepének erősítését, az egyházban éppúgy, mint a társadalomban. A család volt a témája a Vatikánban tavaly tartott rendkívüli és az idei rendes püspöki szinódusnak. Ferenc pápa szeptemberben részt vett a Családok Világtalálkozóján Philadelphiában.

A Szent Péter téren délben mondott beszédében Ferenc pápa kijelentette: korunkban “értetlenség és számos nehézség” gyengíti a családokat. Az egyházfő felhívást intézett a közép-amerikai országokban tartózkodó kubai migránsokért, akik megfogalmazása szerint gyakran az emberkereskedők áldozataivá válnak. Ferenc pápa februárban utazik a migráció problémájától szintén érintett Mexikóba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top