Család

Te felvennél tízmilliót, ha még nincs gyereked?

Az utóbbi hetekben minden a csoktól volt hangos, előnyeiről, hátrányairól, lehetőségektől és pontos értelmezéstől. Egyesek kifogásolták, mások örültek neki, bizonyára sokaknak nagyszerű lehetőség, míg mások – ahogy ez a legtöbb támogatásnál lenni szokott – kiesnek belőle.

Egyáltalán nem célom most kritizálni, hogy kiket és hogyan támogatnak, úgy gondolom, hogy ez az érintettek számára egy nagyszerű lehetőség, elvégre egy jelentős összegről van szó, és valljuk be, nem egyszerű manapság szert tenni egy lakásra. Azt is tökéletesen értem, hogy a kormány támogatni szeretné a családokat, a gyerekvállalást vagy akár a meglévő gyerekekkel a lakhatást. Állami szempontból tökéletesen érthető.

Te felvennél tízmilliót, ha még nincs gyereked?

Ha lenne két-három gyerekünk, és költözésre készülnénk, bizonyára a minimum az volna, hogy erőteljesen elgondolkodnánk rajta, hogy igényeljük a 10 millió forintos támogatást. Lehet, ha másfél évvel korábban meghirdetik, fiatalként és tapasztalatlanként azt mondtam volna, vegyük fel, elvégre biztosan lesz tíz éven belül három gyerekünk. Mert miért ne lenne? Fiatalok vagyunk, egészségesek, előttünk az élet. Legrosszabb rémálmaimban sem tudtam elképzelni, hogy pár hónap múlva már orvostól orvosig járkálok.

A folytatásért kattints a Meddő vagyok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top