Család

5 hiba, amit ne kövess el az idősödő szülőkkel

Két év és három hónap. Ennyi ideje írom a blogot, ennyi ideje tartom magam ahhoz, hogy bármiről szívesen írok, csak az anyámról nem. Egészen mostanáig.

Mert már annyi dolog feszül bennem, amikről muszáj mesélnem, muszáj egy picit kiadnom magamból, hogy úgy döntöttem, megtöröm a csendet a témában. Leírok öt olyan hibát, amelybe mi belezuttyantunk a szülőkkel, de ha van akár egy olyan olvasó is, akinek még időben szólok, már megérte kitárulkozni. Azt hozzá kell tennem, hogy tanácsaim esetében két dolog nagyon fontos, hiszen általánosítani nem lehet. Ezeket csak akkor fogadd meg, ha megteheted, és nincs ennek egészségügyi akadálya.

Idős szülők: ne éljetek túl közel egymáshoz

Igenis érvényes az a szabály, hogy szülő ne lakjon olyan közel a felnőtt gyermeke családjához, hogy papucsban, köntösben is át tudjon hozzájuk ugrani bármikor. Az én anyám ugyanabban a társasházban él, mint mi. Egy emelet választ el tőle. És az én anyám itt van. Mindig. Nálunk. Kopogás nélkül, vagy olyan halk kopogással, amit csak ő hall meg. Vagy ha mégis hallható a kopogás, a választ már nem várja meg, mert másodpercre egy időben történik a lakásba belépéssel.

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top