Család

Így gondoskodj a gyerek jövőjéről!

Zsadányi Zsolttal, az OTP Bank ügyintézőjével az év elejétől számos csatornán találkozhatnak a tévénézők, ugyanis ő az OTP Bank reklámfilmjeinek egyik főszereplője. Zsolt a mátészalkai OTP fiókban dolgozik, feleségével pedig áprilisra várja első gyermekét. Banki dolgozóként már most előre gondolkodik a kicsi jövőjén, az anyagi biztonság megteremtésén. Az NLCafé olvasóinak is küldött néhány tippet.
Így gondoskodj a gyerek jövőjéről!

A legfontosabb célok a gyermekkel kapcsolatban az életkezdéshez, majd a taníttatáshoz kötődnek, ezt követően a nagybetűs életbe lépés támogatásához – például lakáshoz – kell nagyobb tőke. Érdemes tehát ezekre a célokra külön takarékoskodni, és azt minél előbb elkezdeni. “Az összeg nagysága kevésbé fontos, mint a rendszeresség” – hívja fel a figyelmet Zsolt.
Szokás mondani, hogy kis gyerek, kis költség, nagy gyerek, nagy költség. A gyermekvállalás és életkezdés azonban önmagában egy szemmel jól látható összeget emészt fel. Zsolt tudatosan készül ilyen szempontból is a gyermekvállalásra, így az áprilisra várt babának már az első pillanattól szeretnének félretenni. Erre a babakötvény is jó választás, de bármilyen hosszú távú megtakarítási termék vagy akár egy tartós befektetési számla is megfelel.

Diploma és lakás

A későbbiekben a tanulás jelenthet nagyobb kiadást, erről tanúskodik, hogy a második legnépszerűbb megtakarítási cél az emberek körében a taníttatás. Az OTP Bank Öngondoskodási Index kutatásában például a megkérdezettek harmada is erre a célra tesz félre. Egy diploma megszerzése – főleg, ha külföldi félév is becsúszik – akár több millió forintos kiadást is jelenthet egy családnak.

Idővel érdemes a lakáscélokhoz is jó megoldást választani. A lakás-takarékpénztárral hosszú évekre előre biztosított a megtakarítás, ráadásul állami támogatás is jár hozzá.“Bár a gyermek születésekor még távolinak tűnik a huszonéves kor, érdemes erre az időszakra előzőleg megtakarítani, rendszeresen félretenni” – mondja Zsolt, aki a bankfiókban elsősorban kisvállalkozó ügyfelekkel foglalkozik, de ismerősei és ügyfelei gyakran megkérdezik a lakossági banki termékekről is. “Én a személyes megbeszélésben hiszek, úgy gondolom, a nyitottság a jó ügyfélkapcsolat kialakításához szükséges elengedhetetlen bizalom alapja. Meghallgatom az ügyfeleimet, és az igényeiknek leginkább megfelelő megoldást választjuk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top