Család

Ez volt a 112 éves férfi hosszú életének a titka

Kevesebb mint két hónappal 113. születésnapja előtt meghalt a japán Koide Jaszutaru, akit a földkerekség legidősebb férfijaként tartott számon a Guinness Világrekordok.

A hozzátartozók szerint az agg férfiszabó kedden hajnalban, egy nagojai kórházban hunyt el szívproblémák következtében.

Az 1903. március 13-án született Koide öt hónapig viselte a világ legidősebb élő férfija címet. A titulust az ugyancsak 112 évesen elhunyt honfitársától, Momoi Szakaritól vette át augusztusban. A hosszú élet titkát a kedden elhunyt férfirekorder a mértékletességben, a dohányzás és az ivászat mellőzésében, az apró örömök megtalálásában látta.

Meghalt a világ legidősebb férfija

Unokája úgy emlékszik Koidéra, mint akit mindig a varrógépnél látott, önmagának az alsónadrágtól a kabátig mindent saját kezűleg varrt. Amikor a világ legidősebb férfijává avatták, a saját maga által 80 évesen szabott nadrágban fogadta az ünneplőket.

A legidősebb japán férfinak mostantól a 111 éves Josida Maszamicu számít, de egyelőre nem tudni, hogy az 1904. május 30-án született aggastyán elég öreg-e ahhoz, hogy világrekorder lehessen. A világ legidősebb élő embereként jelenleg egy amerikai nőt, a 116 éves New York-i Susannah Mushatt Jonest tartja számon a Guinness. A világ leghosszabb bizonyított emberi élettartamának rekordját az 1997-ben elhunyt francia Jeanne Calment tartja, aki 122 évet és 164 napot élt. 

A közelmúltban azonban Brazíliában rábukkantak Joao Coelho de Souzára, aki a születési anyakönyvi kivonata szerint 1884. március 10-én született, vagyis már 131 éves. A brazil kormány  kérelmezte az idős férfi rekordjának felvételét a Guinness Rekordok Könyvébe. Ha az illetékesek hitelesítik a rekordját, akkor az összes felsorolt kategóriában ő veszi majd át a vezetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top