Család

Óriáshullám ragadott el egy 20 hónapos babát

Nagyapja karjaiból ragadott el egy 20 hónapos kisgyermeket egy óriási hullám az észak-spanyolországi Naviában, miközben a viharos tenger partján sétáltak; a gyerek után nagy erőkkel kutatnak a vízi mentők, de egyelőre nem találják.

A tragédia még hétfőn késő délután történt. A család – másokkal együtt – azért ment a partra, hogy megnézzék a viharos időjárás miatti hatalmas, csaknem 10 méteres hullámokat, noha a hatóságok riasztást adtak ki, és kérték, hogy mindenki maradjon távol a parttól, mert veszélyes lehet.

Ignacio García Palacios, Navia polgármesterének elmondása szerint a kisgyerek, édesapja és nagyapja egy szűkebb partszakaszon haladt, amikor egy hatalmas hullám fellökte és a tengerbe rántotta őket, a gyereket pedig kitépte a nagyapa karjaiból. A felnőttek is nehezen menekültek ki a vízből, a gyereknek pedig nyoma veszett. A parton bámészkodók azonnal értesítették a hatóságokat, és megakadályozták, hogy az apa megpróbálja egyedül keresni a vízben a gyereket.

A spanyol meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint Spanyolország északi részén akár 110 kilométeres sebességű szélre és 11 méter magas hullámokra is számítani kell. Cantabriában emiatt a legmagasabb, vörös riasztási fokozat van érvényben.

A galíciai La Coruna városában a víz helyenként elborította a tengerparti sétányt, a baszk San Sebastianban a hullámok megrongáltak néhány, a parton lévő bárt. Több helyen a betörő hullámokból keletkező vízáradat parkoló autókat sodort el, és tönkretette a köztéri bútorokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top