Család

Te szájon puszilnád a gyerekedet?

Berki Krisztián és kislánya, Natasa szájra puszija heves vitákat váltott ki a neten, mert milyen az már, hogy megcsókolja a saját gyerekét egy apuka.

Ez a szájra puszi dolog már régóta vitatéma a szülők között, itthon nem annyira elfogadott az, hogy így, kvázi csókkal mutassák ki a szeretetüket a szülők. Engem annyira nem ráz meg, ha valaki szájra ad puszit a gyerekének, mert mi közöm hozzá, de Amerikában vagy Németországban például ez teljesen elfogadott és szeretetteljes megnyilvánulás szülők – sőt nagyszülők – és gyerekeik között. Nem látnak bele szexuális töltetet, ha egy anya a fiának vagy apa a lányának ad egymás szájára puszit. De itthon valamiért ez nem terjedt el annyira, hogy el tudjon a többség vonatkoztatni, és megkülönböztesse a szerelmes csókot a szülői szájra puszitól.

Te szájon puszilnád a gyerekedet?

A Berki-féle puszilkodós kép alatti kommentekből legalábbis az tűnik ki, hogy a többség szerint ez egy undorító dolog, mert csak a szerelmesek adhatnak egymás szájára puszit. Pedig nyilván nem nyelves franciacsókot váltanak a szülők a gyerekeikkel ilyen esetekben, hanem egy ártatlan gesztus csupán ez is. Nem látok benne semmi aberráltat, pedofilt, gusztustalant és még a többi jelzőt, amivel illetni szokták a szájon puszilós szülőket. Egyébként is azt gondolom, úgy általában, hogy békén kellene már hagyni egymást, és nem ítélkezni folyton, meg beleszólni mások életébe.

Érdekes, hogy ilyen indulatokat gerjeszt a szájra puszi, mert ha kicsit utánaolvasunk a témának, akkor kiderül, hogy ez a szokás az egyik ősi ösztönünkből fakad, egészen odáig vezetik vissza, amikor még megcsócsálták a szülők az ételt és szájból szájba etették a gyerekeiket. Nem volt turmixgép, ugye. Innen maradt vissza, hogy a gondoskodás, nyugtatás, szeretet kifejezési formájává vált a szülő és gyerek közti szájra puszi.

Ez nem azt jelenti, hogy mindenki mától kezdve fogja meg a csemetéjét, és puszilja szájon, hanem inkább csak azt, hogy ha valakiből így tör elő a szeretet a gyermeke iránt, akkor tegye. Ha nem így, akkor meg ne tegye. Ha a puszit adó és puszit kapó fél számára is természetes ez a fajta puszi, akkor senki sem fog sérülni pszichoszexuálisan. Az az egy biztos, hogy leperverzezni a szülőket, akik szájra puszit adnak a gyereküknek, minimum nem szép dolog.

Olvass még többet Berki Krisztiánékról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top