Család

Legyen gyerekjáték a napvédelem – így védd a bőröd a káros UV sugaraktól!

A napsugarak egyre többször csalogatnak ki minket a szabadba, ne feledkezzünk meg bőrünk védelméről, hiszen nem csak a legforróbb napokon vagyunk kitéve az UV sugaraknak. A dm most a legkisebbekre gondolva kreatív pályázatot hirdet, s 400 óvodának segít naptejekkel.
Legyen gyerekjáték a napvédelem - így védd a bőröd a káros UV-sugaraktól!

A gyerekek az oviban egyre több időt töltenek az udvaron, így fontos, hogy ott is napi rutin legyen a napvédelem.

A dm az idén kreatív pályázat középpontjába állítja a napvédelmet, s arra kéri az ovikat, hogy készítsenek kreatív napvédelmi eszközöket, cserébe 400 pályázó annyi naptejet kap ajándékba, amellyel idén biztosan segíthetik a gyerekek napvédelmét.

Tudod mik azok az óvintézkedések, amelyeket mindenképpen érdemes rendszeresíteni a mindennapokban, ha gyakran vagyunk a szabadban meleg napokon?

Keressük elő az ősszel télire eltett napszemüvegeket, fejfedőket. Szemünk nagyon érzékenyen reagál a napfényre, használjunk olyan napszemüveget, ami valóban elnyeli az UV sugarakat, és legalább 99%-ban ellenáll nekik. A gyerekek imádják a varázsszemüvegeket, ha egy kis mesét is kerekítünk a napvédelem köré, biztos a siker, a napszemüveg imádott kiegészítő lesz.

A déli órákban kerüljük a direkt napsugárzást! Déli tizenkettő és délután négy óra között a legerősebb a napsugárzás, ilyenkor találjunk inkább valamilyen ötletes benti programot.

Ha a szabadban vagyunk a családdal, naponta többször kenjük be bőrünket a bőrtípusunknak megfelelő napvédő krémmel, akkor is, ha nem a vízparton strandolunk! Ne tévesszen meg minket a jótékony árnyék sem, az UV sugarak ott is a közelünkbe férkőznek.

Ha mégis a vizes csobbanás mellett döntünk, akkor is használjuk a bőrtípusunknak megfelelő, vízálló napvédő krémet, mert a vízfelszín alatt is 95%-ban megtartja intenzitását az UV sugárzás.

A napon szervezetünk több folyadékot veszít, mint általában. A gyerekek még jobban hajlamosak megfeledkezni az ivásról, így kínáljuk őket gyakran vízzel, édesítetlen gyógynövényteákkal, levekkel.

Egy kis odafigyeléssel valóban gyerekjáték lesz a napvédelem. A dm nap gyermekei elnevezésű edukációs programja idén ismét játékos formában hívja fel a figyelmet a napvédelemre, az oviknak kiírt pályázat jó alkalom arra, hogy a kicsit megismerjék a napvédelem alapjait, s hogy újabb hasznos és akár vicces napvédelmi eszközök születhessenek.

A pályázat részleteiért látogass el a www.napgyermekei.hu oldalra, ahol a részletes kiírást, és online játékokat is találhatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top