Család

15 magyar városban lesz lányok napja

Április 28-án lesz a lányok napja, melynek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló lányok jobban megismerhessék a természettudományok különböző területeit.

A lányok napja eredetileg amerikai kezdeményezésre jött létre, és évente az összes csatlakozó országban ugyanazon a napon rendezik meg. Hazánkban ötödik éve szervezik meg a programot a Nők a Tudományban Egyesület szakmai partnerei az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség és a Szövetség a Digitális Gazdaságért.

Ebben az évben tizenöt magyar városban, Budapesten, Debrecenben, Gödöllőn, Győrben, Hatvanban, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Oroszlányban, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokok, Vácon és Veresegyházán lesz lányok napja.

A lányok napja program hosszú távú célja, hogy felhívja a lányok figyelmét a természettudományokhoz, technológiához, mérnöktudományokhoz és informatikához szorosan kapcsolódó pályákra. A sorozatban többek közt olyan vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek nyitják meg kapuikat idén, mint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Kara, a Gábor Dénes Főiskola, a Magyar Tudományos Akadémia Kutatóintézetei, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, az Audi, a Braun, a Bosch, a General Electric, a Google, a LEGO vagy a Magyar Telekom.

Akiket részletesebben érdekel a program, szeretnének rajta részt venni, kattintsanak ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top