Család

Ajándékötletek ballagásra: így adj értékes ajándékot

Értékes ballagási ajándékkal szeretnéd támogatni a gyerekedet vagy rokonodat, de nem tudod, mi legyen az? Így érdemes mérlegelned:

 Bár a ballagás nem az ajándékozásról szól, vannak, akik adnak érettségi vagy ballagási ajándékot a gyereküknek vagy a rokonuknak. Ha esetleg nagyobb értékű ajándékot tervezünk, fontos, hogy jól átgondoljuk a dolgot, hogy valóban hasznos legyen, amit adunk.

 Nagyobb értékű ballagási ajándékok:

Ékszer, óra: Ideális lehet, ha egy olyan tárgyat szeretnénk ajándékba adni a ballagónak, ami az élete egy fontos korszakára emlékezteti. De gondoljuk át, hogy hord-e ilyesmit, vagy esetleg nagyobb hasznát venné valami másnak.

Utazás: Ha tudjuk, hogy a gyerekünk vagy a rokonunk számára nagyon stresszes a felvételi és az érettségi időszaka, esetleg finanszírozhatunk neki nyáron egy utazást, ahol majd kipiheni a fáradalmakat, vagy beszállhatunk valamennyivel a tervezett útjába.

Pénz: Azt gondolhatnánk, hogy sablonos ajándék, de ballagás után új életszakasz kezdődik, ami bizony sokba kerül, be kell szerezni új dolgokat akkor is, ha munkába áll a fiatal, és akkor is, ha egyetemre megy, így lehet, hogy a pénznek nagyobb hasznát veszi, mint más ajándéknak.

Jogosítvány: Ha már régóta szeretne jogosítványt, vagy hasznos lenne számára, ha tudna vezetni, remek ajándék lehet ballagásra a KRESZ + autóvezetési tanfolyam, egészen biztosan nagy hasznát veszi, és emlékezni is fog rá, hogy a ballagására kapta.

Nyelvtanfolyam: Ez is egy hasznos ajándék lehet, de csak akkor válasszuk, ha tudjuk, hogy szeretne menni, vagy nagy szüksége van a nyelvtudása fejlesztésére, és ezt ő is tudja, különben balul sülhet el a dolog, mert nem biztos, hogy örül, ha az érettségire való rengeteg tanulás után nyáron is tanulni küldjük, ha ő nem akar.

Ajándék ötletek ballagásra: így adj értékes ajándékot

Még több cikk a ballagásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top