Család

4800 éve öleli gyermekét az édesanya – videó

Tajvani régészek különleges emberi maradványokra bukkantak. Az egyedülálló lelet egy gyermekét 4800 éve ölelő édesanya kövülete. Nézd meg az ásatás során készült rendkívül megható filmet.

Tajcsung város térségében sírok feltárásakor 48 ember, köztük öt gyermek maradványára bukkantak a régészek, akik szerint ebben a térségben ez a legkorábbi emberi jelenlétre utaló lelet. A legmeglepőbb felfedezés egy fiatal nő kövülete, aki karjában ölei gyermekét, és szinte láthatóan mosolyog a csöppségre.

“Amikor feltártuk, az összes régész és a kutatócsoport valamennyi tagja megdöbbent. Miért? Mert az anya a kezében tartott gyermekére néz” – mondta Csu Vej-li, a tajvani természettudományi múzeum antropológiai részlegének kurátora.

A térségben 2014 májusában kezdődtek a feltárások, amelyek egy évig folytak, és amelyről a BBC is készített filmet. A régészek a fosszilíák korát 4800 évesnek becsülik, szénizotópos kormeghatározás alapján.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top