Család

A sziámi ikrek nem akarják, hogy szétválasszák őket

Az orvosok látnak esélyt a sikeres szétválasztásra, de a lányok hallani sem akarnak róla.

A hétéves Pin és Pan Thaiföldön élnek, sziámi ikrek. Deréktól lefelé nőttek össze, így mindkettejüknek csak egy lába van. De ők így boldogok.

Pin irányítja az egyik lábat, Pan a másikat, de a kezeiket is használják a helyváltoztatáshoz, amit leginkább rákjáráshoz lehetne hasonlítani. Még triciklizni is megtanultak. Alapvetően minden egyedül csinálnak, amit a többi hétéves is. A lányokat teljesen normális, boldog gyerekekként jellemezték nagyszüleik, akik nevelik őket.

A sziámi ikrek nem akarják, hogy szétválasszák őket

Az iskolában is elfogadták őket, mert hamar kiderült, hogy igazából nem különböznek a többi gyerektől, csak ők mindenhol ketten vannak jelen. A nagyszülők és a tanárok abban bíznak, hogy ha a lányok tanulnak, végül önálló életet élhetnek. A nagymama azt szeretné, ha a lányokból orvos lenne.

A sziámi ikrek nem akarják, hogy szétválasszák őket

Az orvosok jó esélyt látnak a sikeres szétválasztásukra, de Pin és Pan között annyira erős a kapocs, hogy hallani sem akarnak a műtétről. Pedig állítólag a személyiségük nem is különbözhetne jobban.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top