Család

Sztárok is segítik az SOS Gyermekfalvak anyák napi kampányát

Budapest leváratlanabb pontjai bukkannak fel a következő napokban az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeket ábrázoló életnagyságú papírkartonjai. Az anyák napi kampányt sztárok is segítik, felhívva a figyelmet a ma Magyarországon élő több ezer nehéz sorsú gyermekre.

Hazánkban manapság 22 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Többnyire évekig elhanyagolták, bántalmazták őket, mielőtt gyermekvédelmi gondozása kerültek. A veszélyeztetett gyerekek száma még ennél is riasztóbb, 140 ezren élnek ma Magyarországon olyan körülmények között, hogy bármikor kiemelhetik őket családjukból, mert a szülők nem tudnak életkörülményeiken javítani.

Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek biztosít családot nevelőszülő-hálózatán keresztül Kecskeméten, Kőszegen és Orosházán. A nevelőszülőknél a gyerekek testvéreikkel együtt maradva, családként nőhetnek fel. A fiatalok fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.

Anyák napjára gondolva a következő hetekben a város legmeglepőbb pontjain – bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon, hajvágó szalonokban – helyeznek ki négyszáz életnagyságú papírkarton-gyermeket, ezzel az SOS Gyermekfalvak anyák napi kampánya keretében a szülők nélkül élő, nehéz sorsú gyermekekre hívja fel a figyelmet.

Anyák napi kampányba kezdtek az SOS Gyerrmekfalvak

A gerillaakciót olyan hírességek is támogatják, mint a Nagy Duettben szereplő Pál Dénes, Vastag Tamás, Gájer Bálint vagy a drasztikus döntést hozott Radics Gigi. A kampányt segíti Kassai Viktor futballbíró, Kiss Norbert Európa-bajnok autóversenyző, Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője. A következő egy hónapban a hírességek a papírkarton-gyerekekkel közös fotókat posztolnak magukról Facebook-oldalukon, így segítve az SOS Gyermekfalvak munkáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top