Család

23 éve nem látott fiát keresi egy hevesi nő

3 férfitól van 4 gyereke Csató Anettnek, de a másodikról két évtizede nem tud semmit. Most éppen őt keresi.

Anett 43 éves, és még nem volt 18 éves, amikor megszületett első gyermeke, Gábor, akinek apjával elég rosszul alakult a kapcsolata. Később teherbe esett egy másik férfitól, aki sorkatona volt, közös gyermekük, Attila 1991 májusában született.

“Csak két hónapot lehettem vele együtt” – meséli az édesanya. Anettnek nem volt teje, ezért Attilának tápszert írtak fel, de attól rosszul lett, és hányt. Kórházba került, és onnan már sosem tért haza.

Hova lett?

Anett azt mondja, rendszeresen látogatta fiát, vagy telefonált, hogy mi van vele, de egyszer azt mondták neki a vonal másik végén, hogy a baba nincs már bent, és érdeklődjön a gyámügynél. A fiatalasszony hetekig járt a 18. kerületi gyámhivatalba, ahol közölték vele, hogy csak akkor árulják el neki, hogy hol van Attila, ha az apja javára lemond nagyobbik fiáról, Gáborról – a gyámügynél nem nézték ki belőle, hogy mindkét gyerekét el tudná tartani. 

Adoptálták

Attila egy Moszkva tér közelében lévő csecsemőotthonba került, és 1993-ban Anett tudtán kívül örökbe adták. Hogy kihez került, nem tudni, csak egy valami biztos: Gál Attila László néven született 1991. május 5-én a Jahn Ferenc Kórházban.

Anettnek később rendeződött az élete, és született még két gyermeke. A harmadik fiát az elsőhöz hasonlóan Gábornak nevezte el, és lett egy lánya is, Bernadett. Két unokája van, de hamarosan világra jön a harmadik. “Gábor pár éve megkeresett, és megbocsátott nekem – mesélte Anett a Borsnak. – Ezért is gondoltam, hogy felkutatom a másik elveszett gyermekemet, hátha ő is megbocsát. Nemsokára 25 éves lesz, felnőtt férfi, én pedig kétévesen láttam utoljára. Mikor 14 esztendős volt, próbáltam keresni, de a gyámhivatalban azt mondták: jó helye van, ne zaklassam. Mégis arra kérem: keressen fel!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top